The Blues Brothers Tribute

On a mission from God…

Een grote formatie met als kopstukken Joliet Jake en Elwood Blues welke zo uit de film lijken te komen. Zij stelen, spelen en kruipen in de huid van de Rhythm & Blues uit de film. The Blues Brothers tribute Band verrast vriend en vijand met een uitgesproken vermakelijke, en vooral technisch hoogstaande show. Met een line-up van een zeer uitgebalanceerde blazerssectie, een strak ritmetandem, twee gitaristen en een dynamische Hammond-wizz kan dit onvermoeibaar duo het publiek moeiteloos vermaken.

The Blues Brothers tribute Band staat garant voor een avondje muzikaal entertainment van de bovenste plank! In 2007 ontving de band de prestigieuze prijs voor ‘beste coverband van Nederland’. Meer dan honderd optredens later (op middelgrote en grote pop, blues en jazzpodia) spelen ze nog altijd in nagenoeg dezelfde samenstelling. Deze band vertolkt vele muzikale stijlen met verve. Of het nu blues, jazz, rock, funk, soul, pop, dixieland of bossa nova is, het staat als een huis. Tien jaar na oprichting staat de band nog steeds onder de bezielende leiding van Mark Kuypers (onder andere muzikaal leider van diverse topmusicals, zoals The Bodyguard, Moeder, ik wil bij de revue e.a.).

In de loop der jaren heeft deze band het repertoire van de originele Blues Brothers smaakvol en respectvol uitgebreid met bekende en onbekende parels uit de muziekgeschiedenis. Maar altijd passend in het muzikale tijdsbeeld waar the Blues Brothers voor staan. Geen elektronische presets uit zakjapanners, maar eerlijke, ambachtelijke soulmuziek uit de glorietijd van onze westerse muzikale beschaving. Een show van deze band (inclusief vijfkoppig blazersensemble) is een muzikale rondreis door het hart van de Amerikaanse muziekhistorie: a hotblooded rhythm & soul-review.