Gimme Shelter

De afsluiter op het 2e jaar van Festerica, maar nog steeds vol in het collectieve geheugen gegrift! We hebben niet snel na hoeven denken om deze top band weer op onze bühne te moeten vragen.

De beste Rolling Stones coverband van Nederland. Zo wordt Gimme Shelter vaak gekwalificeerd. Eén ding hebben de twee bands in ieder geval gemeen. Beiden zijn ‘still going strong’. De band brengt de nummers van The Stones met veel passie en gedrevenheid. Tijdens elk concert geven ze zich helemaal. Robert van der Lippe vindt dat ook niet meer dan normaal. “Als je op een podium staat moet je altijd alles geven. Daar heeft het publiek recht op. Bovendien zijn we allemaal Stones-gek.”.

De band is ontstaan door een chemische reactie van pure passie en toewijding aan de muziek. En wat echt is dat blijft, blijkt ook nu nog een maatstaf. Je moet van je muziek houden om het inhoudelijk en tijdens je optreden gestalte te blijven geven. En juist hierdoor onderscheidt Gimme Shelter zich van andere coverbands. Een Rock ’n Rolling Stones act vol energie en muzikale hoogstandjes.

Are you ready to rock ‘n roll?