Festerica bestaat 10 jaar

poster 2023

Festerica bestaat 10 jaar: een extra podium en The Blues Brothers als afsluiter

Festerica, hét festival voor opkomende rockbands uit Zuidoost-Drenthe, viert op 9 september haar tiende verjaardag. De organisatie maakte vrijdag 26 mei de volledige line-up voor het festival bekend. Met voor het eerst dit jaar een extra podium en als afsluiter The Blues Brothers tribute Band.
‘In tien jaar tijd zijn we van een eenvoudig dorpsfeest gegroeid naar een volwaardig festival. Dit jaar eren wij de bands die ons daarbij hebben geholpen’, zegt medeorganisator Rik Rolink. Voor deze speciale editie heeft de organisatie dan ook verschillende bands die de afgelopen tien jaar optraden teruggevraagd. Onder andere RAW, Rolling Stones coverband Gimme Shelter en The Black Ravens treden op. Speciaal wordt volgens de organisatie het optreden van huisband Greenhouse. Verschillende artiesten van meerdere bands die de afgelopen jaren op het festival optraden spelen mee met de huisband van dit Drentse rockfestival.

Afsluiter voor deze speciale jubileum editie is The Blues Brothers tribute Band. De dertienkoppige(!) band – inclusief vijf blazers – werd begint maart 2006 opgericht. Amper een jaar later won deze band de grote muziekwedstrijd ‘The Clash of the Coverbands’. Hieraan deden ongeveer 1.600 bands mee.
Daarnaast is er voor het eerst dit jaar een extra podium in de vorm van een twaalf meter hoge roze kerk. ‘Wij vinden het fijn om dit jaar ook ruimte te kunnen bieden aan andere muziekgenres’, zegt Rolink. Zo is er onder andere een optreden van popkoor Ericarré, de Drentse punkband Skroetbalg, is er een kinderprogramma en eindigt het festijn met een bijzondere kerkdienst.

Wil je de bands effe zien spelen? Kijk dan naar deze playlist op ons youtube kanaal.

Festerica begon tien jaar geleden toen een groep vrienden een festival op poten zette om beginnende rockbands uit de buurt een kans te geven. Inmiddels is het festival uitgegroeid tot een begrip in de regio met ruim 25 verschillende acts. Jaarlijks trekt het festival rond de 1500 bezoekers. De kaartverkoop is onlangs van start gegaan. Tickets kosten 17,50 euro in de voorverkoop online en zijn te bestellen via www.festerica.nl.